Pohjois-Kymen sairaalan erikoissairaanhoito ja vuodeosastotoiminta siirtyvät hallinnollisesti Kymenlaakson sairaanhoitoja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Carean toiminnaksi

  Pohjois-Kymen sairaalasta Kouvolasta anestesiaa vaativa leikkaustoiminta ja erikoissairaanhoidon päivystys siirtyvät terveydenhuoltolain muutosten vuoksi Kotkaan Kymenlaakson keskussairaalaan.
   
  Pohjois-Kymen sairaalan erikoissairaanhoito ja vuodeosastotoiminta siirtyvät hallinnollisesti Kymenlaakson sairaanhoitoja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Carean toiminnaksi, mutta eivät siirry mihinkään: Kuusaanmäellä tarjotaan jatkossakin ympärivuorokautista lääkäripäivystystä, ja PoKSin poliklinikat palvelevat aiempaan tapaan. Pohjois-Kymen sairaalan osastot profiloituvat kuntouttavaan suuntaan. Kouvolan Ratamo-terveyspalveluja vahvistetaan lisäämällä terveysasemien sairaanhoitajavetoisia kiirevastaanottoja. Myös kotona tapahtuvan sairaanhoidon saatavuutta parannetaan ja saattohoitoa kehitetään.
   
  Muutokset luovat perustaa Kymenlaakson sote-kuntayhtymälle. Kouvola, Kotka, Hamina, Virolahti, Miehikkälä ja Pyhtää sekä kuntayhtymä Carea käynnistivät syksyllä vapaaehtoisen kuntayhtymän valmistelun. Uusi organisaatio huolehtii Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluista vuoden 2019 alusta lähtien.
   
  Pohjois-Kymen sairaalan toiminnan siirtyessä Carealle myös asiakasmaksuissa otettiin käyttöön Carean käytännöt. Tarkemmat tiedot löytyvät asiakasmaksuista.
   
  Pohjois-Kymen sairaalan puhelinnumerot löytyvät yhteystiedoista.
   
   
  Lue lisää oheisesta julkaisusta. 
   

  Kaikki ajankohtaiset