HUSLAB, Laboratoriopalvelut Carea

Carean laboratoriopalvelut on yhdistynyt HUSLABiin 1.1.2017. Laboratoriopalveluiden toiminta jatkuu ennallaan eikä muutos vaikuta potilaiden hoitoon. Toiminnallinen yhdistäminen toteutetaan vuoden 2017 aikana. Laboratoriopalvelut Carea käyttää vielä vuonna 2017 Kaakkois-Suomen alueen laboratoriotietojärjestelmää, joka on eri järjestelmä kuin HUS:n alueella. Tietojärjestelmien yhdistäminen on tarkoitus toteuttaa tammikuussa vuonna 2018.

Tällä hetkellä voit asioida missä tahansa Kymenlaakson alueen näytteenottopaikoista. Avaa tiedote Näytteenottopaikat ja aukioloajat näet tästä.

Laboratoriokokeissa käyntiin tarvitaan voimassa olevat laboratoriopyynnöt. Tarkemmat valmistautumisohjeet sekä tutkimusten vastaukset saat hoitoyksiköstäsi.

Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden näytteenottoihin on aina varattava aika. Haminan näytteenottoon on myös mahdollista varata aika.

Rasitustutkimusten näytteenotosta on tarkemmin tietoa Näytteenottopaikat ja aukioloajat tiedotteessa linkki yllä.

Mikäli tutkimukset eivät edellytä paastoa, näytteenotossa voi käydä myös iltapäivällä näytteenottopaikan aukioloaikojen mukaisesti.

Tutustu HUSLABiin tästä.