HUSLAB Kymenlaakson laboratoriopalvelut

Carean laboratoriopalvelut on yhdistynyt HUSLABiin 1.1.2017. Laboratoriopalveluiden toiminta jatkuu ennallaan eikä muutos vaikuta potilaiden hoitoon. 26.5.2018 alkaen Kymenlaakson laboratoriopalvelut käyttää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kanssa samaa laboratoriotietojärjestelmää, joka mahdollistaa potilaalle tutkimuksissa käynnin ko. alueen näytteenottopaikoissa sekä laboratoriotutkimustulosten näkymisen hoitoyksiköissä potilaan luvalla HUSissa sekä Kymenlaaksossa. Palvelemme yksityislääkärin lähetteellä tulevia asiakkaita Kymenlaakson keskussairaalan ja Pohjois-Kymen sairaalan laboratorioiden näytteenotossa. Potilasohjeemme löytyvät HUSLABin internet-sivulta tästä.

Voit asioida missä tahansa Kymenlaakson tai Helsingin ja Uudenmaan alueen näytteenottopaikoista. Etelä-Karjalan alueen näytteenottopaikkojen laboratoriojärjestelmässä ei näy Kymenlaakson hoitoyksiköiden laboratoriopyynnöt. Hoitavan yksikön ohjeistuksen mukaisesti tutkimukset voidaan kuitenkin ko. näytteenottopaikoissa ottaa, tällöin laboratoriotutkimustarrat tulee olla mukana näytteenottoon mennessä.

Näytteenottopaikat ja aukioloajat tästä

HUOM! Elimäen, Jaalan ja Korian näytteenotot ovat suljettuina 27.- 28.12.2018.

Laboratoriokokeissa käyntiin tarvitaan voimassa olevat laboratoriopyynnöt. Tarkemmat valmistautumisohjeet sekä tutkimusten vastaukset saat hoitoyksiköstäsi. Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden näytteenottoihin on aina varattava aika. Haminan näytteenottoon on myös mahdollista varata aika.

Rasitustutkimusten näytteenotosta on tarkemmin tietoa Näytteenottopaikat ja aukioloajat tiedotteessa linkki yllä.

Mikäli tutkimukset eivät edellytä paastoa, näytteenotossa voi käydä myös iltapäivällä näytteenottopaikan aukioloaikojen mukaisesti.

Tutustu HUSLABiin tästä.