Korva-, nenä- ja kurkkutaudit

KNK=Korva-, Nenä- ja Kurkkutaudit

Poliklinikka p. 020 633 6008

Ylilääkäri: Erkki Hopsu
Palvelutoiminnan esimies: Anu Lonka
Palveluesimies: Kirsi Riekki

KNK-klinikka on toiminnallinen kokonaisuus, jonka toimintayksiköt ovat poliklinikka, kuuloasema, puheterapiayksikkö, vuodeosasto, LEIKO/leikkaussali ja päiväkirurginen leikkausyksikkö. Toimimme suu- ja hammassairauksien poliklinikan kanssa yhdessä samassa poliklinikkatilassa. Klinikka tarjoaa erityisesti Kymenlaakson, mutta myös koko HYKS-erityisvastuualueen väestön potilaille laadukkaita korva-, nenä- ja kurkkutautialan erikoissairaanhoidon ja kuntoutuksen palveluita.

Korvatautien poliklinikka toimii arkipäivisin ajanvaraus-, päivystys- ja konsultaatiopoliklinikkana. Ilta- ja yöaikaan KNK-tautien päivystysongelmissa yhteys otetaan sairaalan ensiapupoliklinikalle. Viikonloppuisin päivystysasioissa potilas ohjataan tarvittaessa HYKS:iin, jossa on Etelä-Suomen ainoa viikonloput kattava KNK-päivystys.

Korva-, nenä- ja kurkkutaudit on hyvin toimenpidevaltainen erikoisala. Niinpä keskimäärin joka toinen lähete johtaa kirurgiseen hoitojaksoon. Suuri osa erikoisalan toimenpiteistä tehdään päiväkirurgisesti: potilas tulee leikkaukseen aamulla ja kotiutuu samana päivänä. Suurempiin leikkauksiin potilaat tulevat Leiko- eli Leikkaukseen kotoa -yksikön kautta. Leikkauksen jälkeen he joko kotiutuvat suoraan tai jäävät vuodeosastolle 5.