Isotooppi 

Carean isotooppiyksikkö siirtyi HUS:lle 1.1.2017. Isotooppiyksikön palvelut jatkuvat ennallaan, eikä muutos vaikuta potilaiden hoitoon. Toiminnallinen yhdistäminen on tarkoitus toteuttaa vuoden 2017 aikana, ja tämän jälkeen potilaat voivat vapaammin valita tutkimuspaikkansa Carean ja HUSin alueella.

Tutkimuksiin tullaan lääkärin lähetteellä. Hoitava lääkäri lähettää sinut tutkimuksen pohjalta ja harkintansa mukaan sopivaan tutkimukseen. Isotooppiyksiköissä röntgenhoitajat ja isotooppilääkärit tekevät tutkimuksen lääkärin lähetteen perusteella.

Isotooppiyksikössä työskentelevät ammattitaitoiset kuvantamisen erikoisosaajat: isotooppilääkäri, erikoistuvat lääkärit, fyysikko, röntgenhoitajat ja sairaanhoitaja.

Monipuoliset menetelmät

Tutkimusvalikoimaamme kuuluvat isotooppitutkimukset, PET-tutkimukset ja isotooppihoidot. Yleisimpiä tutkimuksia ovat luuston gammakuvaukset, vartijaimusolmukekuvaukset ja sydänlihasperfuusion gammakuvaukset.

Sujuvuutta digitaalisuudella

Ajantasaisella välineistöllämme saamme kaikki kuvat digitaalisina. Kuvat siirretään tietojärjestelmään, jonka avulla kuvia voidaan käsitellä, hakea ja katsella. Heti, kun kuvat on viety tietojärjestelmään, ne ovat hoitavan lääkärin ja isotooppilääkärin käytettävissä heidän omilta työasemiltaan. Lopuksi kuvat ja lääkärin antama lausunto arkistoidaan sähköiseen arkistoon. Tarvittaessa kuvat voidaan polttaa CD-levylle.
Lisätietoa säteilyn käytöstä terveydenhuollossa sekä tietoa tavallisimmista tutkimuksissa käytetyistä säteilyannoksista saat Säteilyturvakeskuksen verkkosivuilta www.stuk.fi.

Tutustu HUS Kuvantamiseen tästä.