Vieraileminen sairaalassa

  Hyvä tietää -ohjeet opastavat mm. käsihygieniasta, matkapuhelimen käytöstä ja savuttomuudesta.

  Tutustu Hyvä tietää -ohjeisiin »

   

  Tuliaiset

  Jokainen ilahtuu tuliaisista. Tervetulleita tuliaisia ovat esim. lehdet ja kirjat.

  Kukkia ei suositella ja leikkokukkia ei voi tuoda potilashuoneisiin.

  Potilaan mahdollinen sairauden hoitoon liittyvä ruokavalio on myös hyvä ottaa huomioon, jos tuodaan tuliaisina syötävää.

  Tuliaisista on hyvä keskustella etukäteen osaston henkilökunnan kanssa.

  Vierailijat edistävät toipumista

  Läheisten tuki edistää toipumista. Useimmilla Kymenlaakson keskussairaalan osastoilla vierailuajat ovat vapaat. Pohjois-Kymen sairaalassa vierailuajat osastoilla 1-5 ovat klo 9-19. Läheisten toivotaan tapaavan potilasta kuitenkin iltapäivän tai illan aikana, koska hoidot ja tutkimukset ajoittuvat aamu- ja keskipäivälle. Lääkärin kierron tai hoitotoimenpiteiden ajaksi vierailijoita voidaan pyytää poistumaan potilashuoneesta. Potilashuoneet ovat pieniä, joten toivomme, että vierailijoita olisi vain muutama yhtä aikaa.

  Toimenpidepäivänä vierailuja kannattaa välttää. Jos vierailulle tulevalla on flunssan oireita tai muu tarttuva tauti, vierailua tulee siirtää tai jättää se väliin.

  Synnyttäneiden vuodeosastolle ainoastaan perhe

  Synnyttäneiden vuodeosastolla tahdomme rauhoittaa perheen ensihetket ja välttää vauvojen infektiot. Puoliso, tukihenkilö, vauvan sisarukset ja isovanhemmat ovat tervetulleita katsomaan uutta perheenjäsentä.

  Teho-osastot

  Tehostetun hoidon osastoilla potilaat tarvitsevat runsaasti erilaisia hoitotoimenpiteitä ja lepoa. Omaisten toivotaan sopivan potilaan vointiin soveltuvista vierailuajoista henkilökunnan kanssa.

  Kymenlaakson psykiatrinen sairaala

  Vierailuista psykiatrisen sairaalan osastoilla on toivottavaa sopia etukäteen osaston henkilökunnan kanssa. Osastoilla on vierashuoneita tapaamisia varten. Vierailujen toivotaan ajoittuvan klo 9–19 väliselle ajalle.